Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hned dva případy v Horní Sloupnici - 8.května 2014

12. 5. 2014

 8. května 2014 - Hned u dvou případů, které se udály v obci Horní Sloupnice, okresní četnické velitelství Litomyšl, oddělení Vysoké Mýto dne 8.a 9. května 2014 asistovala naše pátrací stanice.

V prním případě se jednalo o hledání dvou ztracených dětí, které se bály vtátit domů, protože při lezení na strom a následném pádu jedno z nich utrpělo zranění na noze. Do pátrání byli zapojeni jak místní četníci, tak četníci z okolních stanic. ČPO Hradec Králové byl zaneprázděn jinou činností, proto bylo nakonec rozhodnuto požádat o spolupráci vojsko, konkrétně 30.pěší pluk z Vysokého Mýta. Družstvo armády pod vedením rot.pěchoty L.Kazdy nakonec výrazně přispělo k nalezení obou dětí. Obě děti byly naštěstí v pořádku.

V druhém případě se jednalo o vyloupení selského stavení v noci z 8. na 9. května. Pachatel na místě zanechal spousty stop, odcizil finanční hotovost ve výši 500,- Kč a dámské jízdní kolo, na kterém z místa činu uprchl. Členové pátrací stanice za doprovodu místního četnictva sledovali stopu, které zanechalo jízdní kolo. Postupně byly zajištěny další stopy - klobouk a láhev s alkoholem. Stopy vedly do místního hostince, kde byla zajištěna podezřelá osoba, která se nacházela v podroušeném stavu, bez dokladů a odmítala spolupracovat. Byla provedena konfrontace na místě činu. Pachatel se nakonec pod tíhou důkazů přiznal, poté se ale pokusil o útěk. Po zajištění bylo přistoupeno k přiložení svěracích řetízků a pachatel byl eskortován k okresnímu soudu.

Tímto děkuji: stržm. V.Vomočilovi a J.Dolečkovi, rotm. pěch. L.Kazdovi, svob. T.Jiskrovi, voj. A.Punčochářovi, Elišce a dvěma místním selkám.

  

Praporčík četnictva M.Novotný

 

 

 

 
 

 


Portrét


Statistiky

Online: 3
Celkem: 713360
Měsíc: 6906
Den: 518