Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy vzniku republiky ve Veleni - 28.října 2016

6. 11. 2016

Dne 28.10.2016, kdy jsme slavili 98 let od vzniku naší samostatné Československé republiky, byl náš spolek, kromě tradičních pietních shromáždění, pozván i na několik dalších míst. Rozhodli jsme se jet do Veleně, menší obce na severovýchod od Prahy, na Den první republiky.Program byl naplánován na odpoledne a byli jsme rádi, že jsme dojeli včas. Nesmírně mile se nás ujali a pohostinnost také nebrala konců. S naší družinou byli na místě přítomni taktéž bratři z Československé obce legionářské z Mladé Boleslavi, se kterými jsme vedli přátelskou diskusi.


Naše Četnická pátrací stanice předvedla během odpoledne scénku "Lapení a zatčení pachatelů pro krádež kabelky", což bylo publikem oceněno vřelým potleskem. Vydařilo se i počasí, na dvůr Obecního úřadu přišlo mnoho spoluobčanů.


Vrcholem dne byl pro nás pietní okamžik u Pomníku padlým, a ačkoli naše pietní květina nedosahovala obvyklých kvalit, díky profesionálnímu chování příslušníků četnictva si toho nikdo nepovšiml. K pomníku a od něj pochodovali dobově odění muži v útvarech.

 

Celé odpoledne bylo velice příjemné a my se těšíme, až se do Veleně opět podíváme.

 

                      Zapsala Pavla Adámková

 

 

 
 

 


Portrét


Statistiky

Online: 8
Celkem: 713183
Měsíc: 6797
Den: 484